Състоя се срещата между ПП ГЕРБ и ПП Възраждане Предлагам да

...
Състоя се срещата между ПП ГЕРБ и ПП Възраждане Предлагам да
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Възраждане" по време на срещата: Имаме сходни позиции относно затварянето на въглищните централи

Състоя се срещата сред Политическа партия ГЕРБ и Политическа партия " Възраждане
 
" Предлагам да приказваме за базов консенсус за търсене на дневен ред в Народно събрание и търсене на по-широки болшинства, както и за Закона за удължение на периода на държавния бюджет. Ние смятамеме, че това удължение ще засегне всички жители, само че не трябва да чакаме, че популизмът няма да вземе връх в едни идни диспути " - Каза Десислава Атанасова.
 
По тематиката за бюджета, Петър Петров от " Възраждане " съобщи: " Предложенията, които приехме в предния парламент се отразиха добре и това е добра база за търсене на консенсус сред партиите ". 
 
Атанасова уточни, че тематиките, на които ГЕРБ желаят да се обърне внимание са правосъдна промяна и антикорупционно законодателство.: " Имаме съществени мнения по двата текста от Закона,  само че би трябвало да поставим старания да изработим правилни текстове, които няма да бъдат оповестени за противоконституционни ". 
 
Делян Добрев за декарбонизацията: " В бранш енергетика имаме сходни възгледи. Вчера стана ясно, че Политическа партия с поели задължения за затваряне на 40% от въглищните  мощности. Това се прави сега, в който в Европа има въглищен подем. Ангажиментът в проекта нарушава ангажимент на Народно събрание от 2020 година. Това е нарушение на решението на Народно събрание. Имаме единодушие по останалите енергийни тематики ".

Деница Николова добави: " За нас европейското финансиране е значимо. Не  малко са изпълнените стратегии в този момент имаме опция да ги разтеглим посредством проекта ".
 
" Нашата позиция е обвързвана и със обществения резултат от затварянето на тецовете. Против сме за този проект. Виждаме че някогашното държавно управление интензивно пазят тяхното решение. Поведението им потвърждава несъстоятелността на взетите от тях решения, които ще са пагубни " - съобщи Петров.

По тематиката за затваряне на тецовете имаме сходна позиция, бе мнението и на двете партии. Разговорът продължи с хрумвания за прецизиране на разходването на европейските средства, а " Възраждане " подчертаваха на желанието си повече европейски средства да влизат във всички браншове на стопанската система, а освен в някои.
 
" Важна тематика за гласоподавателите е тематиката с горивата. Правителството на смяната издейства дерогация, от която българското общество нищо не завоюва. Внесли сме законопроект посредством който ще бъдат обложени свръхприходите. Нашето предложение, от импортираните досега, е най-пълно и ще компенсира потребителите най-адекватно. В момента служебният кабинет готви второ предложение по тематиката, само че нашият механизъм ще докара до доходи във фонда от над 100 млн. лв. на месец " изясни Делян Добрев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР